Vellinge bibliotek

Språk

Sök böcker, film, e-böcker etc

Program på Vellinge bibliotek

Barn- och ungdomsprogram våren 2021
 

Bokslukarna
För dig mellan 10–12 år som gillar att läsa, prata om böcker och fika. När du anmäler dig får du vidare information.
I år anordnar vi två grupper. Grupp 1: 8 april och 6 maj. Grupp 2: 22 april och 20 maj. 10 juni har vi gemensam boktipsavslutning. Torsdagar klockan 16.00-17.00. Föranmälan på telefon 040-42 50 60.

 

Sportlov

22-27 februari. Sportlovspyssel
Hämta en pysselpåse med roligt sportlovspyssel och pyssla hemma! Om situationen tillåter kanske det blir pysselverkstad på biblioteket också. Ålder 4–14 år. För aktuell information, se bibliotek.vellinge.se

22-27 februari Skattjakt i Vellinge
Är du lika klurig som Lasse och Maja? Kan du hjälpa Harry Potter att avvärja en besvärjelse? Varför äter Pippi krumelurpiller? Leta och lös uppdrag och samla figurer i Vellinge i vår virtuella skattjakt! Mer information finns vid biblioteket samt på webben. Uppdrag finns för både små och stora barn. Ålder 4–14 år.

***************

Fredag 19 mars klockan 10.00-11.00. Biblioteket besöker lekplats. INSTÄLLT
Vellinge bibliotek besöker öppna förskolans lekplatslek – kom du med! Vi bjuder på boktips för såväl bebisar som barn i förskoleåldern och det finns möjlighet att låna böcker och få information om biblioteket. Plats: lekplats i Vellinge annonseras på bibliotek.vellinge.se några dagar i förväg.
Arr: Vellinge bibliotek och Familjernas hus

 

Påsklov


29 mars - 1 april. Påsklovspyssel
Hämta en pysselpåse på biblioteket och pyssla ett eget påskägg hemma! Om situationen tillåter kanske det blir pysselverkstad på biblioteket också. 4–14 år. För aktuell information, se bibliotek.vellinge.se

***************

Fredag 23 apr klockan 10.00-11.00. Sagostundsutflykt. INSTÄLLT
Öppna förskolan besöker Vellinge bibliotek, häng på du med! Vi bjuder på saga, boktips och fika. Beroende av Corona-situation håller vi eventuellt till utomhus på lekplatsen utanför bibliotekets barnavdelning. Ålder 0–6 år. För aktuell information, se bibliotek.vellinge.se

Lördag 8 maj klockan 11.00-11.30. Hjältinnan av Basra
Historien handlar om Alia som är bibliotekarie i Basra, Irak. Alia älskar sitt bibliotek och böckerna är mer dyrbara för henne än berg av guld. Men så kommer soldaterna. Alia förstår att om ingen gör något så kommer alla böckerna att förstöras! Med Teater JaLaDa.
Arr: Kulturenheten

Fredag 11 juni klockan 8.00-14.00. Sommarboken startar
Du hämtar din bingobricka och lånar böcker på biblioteket. Fina bokpriser och roligt avslutningskalas utlovas! Pågår hela sommarlovet med start 11 juni. För alla barn 6–16 år. Du vet väl att du som vuxen också kan vara med i Sommarboken för vuxna? Läs gärna tillsammans med ditt barn i en Sommarboken-utmaning!

Lördag 28 augusti. Sommarbokenavslutning
Vi avslutar årets Sommarboken med kalas! Mer information om evenemangets form och innehåll kommer på bibliotek.vellinge.se Ålder 6–16 år.

 

 

Vuxenprogram våren 2021

 

Tre bilder från biblioteken

Tisdag 4 maj klockan 16.00-18.00. Juristjour
Gratis juridisk rådgivning för privatpersoner och företag av jur.kand. Camilla J. Lindberg.
Max 15 min per hushåll. Kölappar delas ut från kl. 15.00.

Torsdag 6 maj klockan 15.00-16.00. Boktips i det gröna
Bibliotekarierna på Vellinge bibliotek tipsar om bra läsning och biblioteket bjuder på fika. Vi sitter utomhus utanför biblioteket.

Lördag 29 maj klockan 11.00-14.00. Tidskriftsförsäljning. OBS ÄNDRAT DATUM!
Försäljning av gallrade tidskrifter startar och pågår till och med 12 juni.
OBS! Fel datum i Kulturkalendern

Fredag 11 juni klockan 8.00-14.00. Sommarboken för vuxna startar
Pågår hela sommarlovet med start 11 juni. Läs gärna tillsammans med ditt barn i en Sommarboken-utmaning! Alla deltagare får en presentbok och dessutom chans på ytterligare vinster.

 

 

 

VR-labbet på Vellinge bibliotek

VR-labbet är ett projekt på Vellinge bibliotek som har beviljats medel från Kulturrådet inom ramen för Stärkta bibliotek. Syftet är att utveckla biblioteksverksamheten med hjälp av ny teknik, såsom VR och green screen.

Ett fokus inom projektet är att prova aktiviteter och utveckla metoder för att arbeta med läsande, berättande och skapande i kombination med ny teknik inom barnverksamheten. Vi arbetar dock även med verksamhet riktat till vuxna och samarbetar bland annat med Kultur i vården.

För mer information om VR-labbet eller förfrågan om studiebesök, kontakta Jonas Elofsson, jonas.g.elofsson@vellinge.se eller Hanna Agebjörn, hanna.a.agebjorn@vellinge.se . Vi tipsar och hjälper gärna efter förmåga!

 

Tre av våra projekt är:

Bli en pyssling i din egenskapande sagovärld
Läs – skapa – upplev i VR

Gå på virtuell skattjakt och leta efter bokfigurer

Fota och filma mot green screen

Här kan du läsa mer om dem!