Boktipset

Språk

Mystiska platser i världen av Dylan Thuras

Bokomslag: Mystiska platser i världenHäng med till hundra av världens mest märkliga och mystiska platser!
I Vietnam finns världens största grottsystem, den största grottan är en halvmil lång och här finns regnskog, floder och ett unikt djurliv. I Vietnam kan vi även besöka en spöklikt övergiven nöjespark.
I Europa åker vi Skottland och går i dinosauriernas fotspår och får vara med om en fin eldfest för att värma upp vintern.  I Venezuela finns en plats med åska 260 dagar om året. Här kan man få vara med om åska tio timmar i sträck. En mäktig upplevelse! I detta land kan man även få glass som kvällsmat: laxglass eller varmkorvsglass. I Colombia har några barn en minst sagt annorlunda skolväg. De bor i Anderna och hemmet ligger på ett berg och skolan på ett annat. De åker i en hemgjord linbana över dalgången i 100 km/timme. 
Gå nu ut och upptäck spännande platser på hemmaplan! För de finns, bara du håller ögonen öppna. Här i Skåne finns tex. ett lilleputtland.

Ewa Matz, Höllvikens bibliotek

Finns boken inne? 

Var är alla barnen på förskolan Valen?

Bokomslag: Var är alla barnen på förskolan Valen?Här har vi en bilderbok som piggar upp såväl snoriga barn som trötta vuxna i vabruari.

Vi får besöka förskolan Valen en vanlig morgon. Fast helt vanlig är den inte, för idag kommer det inga barn. Inte ett enda. Men telefonen går varm och det visar det sig att Signe har fått löss, Mehmed magsjuka och Aida vattkoppor. Och Ellinor har feber, hon är het som en spis. Och Yoyo red för fort på sin kära minigris. Ja, alla barnen är faktiskt sjuka på ett eller annat vis. Det är drastiskt galet och ibland kanske lite skräckinjagande, men hejdlöst roligt. Och ett slut med knorr, med en blinkning till samtiden.

Betyg: 5 av 5 snorkråkor.

Emma Agebjörn, Vellinge bibliotek

Var är alla barnen på förskolan Valen? av Emma Virke och Per Gustavsson
Finns boken inne?

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Bokomslag: Miss Peregrines hem för besynnerliga barnNär 16-åriga Jacobs farfar dör lämnar han många saker efter sig som bara Jacob verkar ha intresse för. Han börjar tro att berättelserna som hans farfar berättade för honom om barn med underliga förmågor kanske är sanna. När han reser till Wales för att se om någon fortfarande lever, får han reda på att alla barn dog i kriget. Men efter många timmar av sökande i ruinerna av barnhemmet inser han att barnen kanske finns kvar där. Den här boken fick jag lägga ner och ta en paus för att den var så spännande och som tur är finns det fem böcker efter denna. En av sakerna jag gillar med den här boken är det som fick mig att ta upp den, bilderna. Det finns fantastiska bilder utspridda i boken som gör berättelsen ännu mer spännande.

Ella, prao på Vellinge bibliotek

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn av Ransom Riggs
Finns boken inne?

 

Gå till första sidan   Gå till föregående sida   1 2 3 4 5 Gå till nästa sida   Gå till sista sidan