Språk

Sök

Logga in

Jag odlar av Elin Ek

Bokomslag: Jag odlarVåren är här och kanske längtar du efter att sätta fingrarna i jorden och odla, för att sedan kunna njuta av egenproducerade grödor eller blomsterprakt i sommar?

Om du har yngre odlare i din närhet, är boken Jag odlar, inomhus, på balkongen och i trädgården av Elin Ek, alias Grynet, en bra guide! Färgglada och pedagogiska bilder varvas med massor av tips på lättodlade, snabbgroende frön. I avsnitten ”Greja” och ”Laga” finns även tips på hur du kan använda det du odlar, som t ex egna tepåsar, lavendeltvål och rotfruktschips. Genom att följa processen från frö till färdig produkt, visar boken hur allting hänger ihop. Du kan vara med och hjälpa kretsloppet genom att t ex bygga ett Air bee and bee – ett hotell för våra bin. En helt igenom klimatsmart bok!

Elin Ek har också nyligen gett ut boken Athena - Grattis världen jag är här nu, en kapitelbok för mellanstadieåldern, som även den har tema klimat och miljö. 12-åriga Athena har en RJK (Rädda Jorden Klubb) med sina vänner. Hennes superkraft är smarthet, och tur är väl det, då det behövs mycket av den varan för att rädda jorden! Den kan också vara användbar när man ska förklara för en farmor varför en 12-årig tjej inte kan duka bordet.

Therése Christensson, Skanörs bibliotek

Finns boken Jag odlar inne?

Finns boken Athena - Grattis världen! Jag är här nu inne?

Battle av Maja Lunde

BattleI Battle får vi följa Amalie som är lyckligt lottad att ha många vänner, en snygg pojkvän, hon är rik och duktig på att dansa. Hon har helt enkelt det mesta man kan önska sig. Hon fokuserar mycket på sin dans och hon vet att hon är duktigare än de flesta. Allt går bra tills en dag då kronofogden kommer och tvingar Amalie och hennes pappa att flytta ifrån sitt hus för att pappan är bankrutt. De får flytta till en annan del av stan, en fattigare del, vilket får Amalie att skämmas. Men där träffar hon Mikael, en kille som dansar Hip-hop och som vänder Amalies liv upp och ner, inget blir som det varit förut…
En härlig bok om kärlek, dans och livsomvälvande händelser.

/Rebecca Carlsson, bibliotekarie

Finns boken inne? 

En rumpa att dö för av Nina Gröntvedt

En rumpa att dö förDet här är en härligt rolig bok om tonårskärlek där vi får följa Pauline som är 15 år och går på högstadiet. Pauline drömmer om att bli filmregissör i framtiden, så när den kände skådespelaren Ingvar Lykke ska ha teaterlektioner med hennes klass vill Pauline göra en dokumentärfilm om teaterlektionerna. Det bestäms att Pauline ska dokumentera alla steg på teaterlektionerna och sedan göra en film som hela skolan ska få se. Pauline blir under detta skede upp över öronen förälskad i Ingvar Lykke och hon är helt säker på att Ingvar känner likadant för henne. Hon väntar bara på att Ingvar ska förklara sin kärlek för henne, vilket hon tänker kommer att hända när han inte har teaterlektioner med hennes klass längre. Men är verkligen Ingvar intresserad av Pauline? Pauline är helt säker på det och det blir faktiskt lite stalker-varning på det hela.

 /Rebecca Carlsson, bibliotekarie

 Finns boken inne?

Artiklar: visa en viss artikel

theme-footer

Öppet och kontakt

Utbud

Låneinformation

Barn

Mina sidor

Höllvikens bibliotek

Videholms allé 1 A
236 31 Höllviken
040-42 54 85
biblioteketho@vellinge.se

Skanörs bibliotek

Bäckatorget
239 33 Skanör
040-42 55 90
biblioteketsk@vellinge.se

Vellinge bibliotek

Norrevångsgatan 7
235 36 Vellinge
040-42 50 60
biblioteketve@vellinge.se

Västra Ingelstads bibliotek

Landsvägen 374
235 41 Vellinge
040-42 59 20
biblioteketvi@vellinge.se