Boktipset

Språk

Zulusystrar

Zulusystrar

Zulusystrar av Annika Langa, Anna Holmström Degerman och Elin Fahlstedt

I Zulusystrar får vi följa Ebba som bor i Sverige och Phumeza som bor i Sydafrika. Ebba och hennes klasskamrater får som uppgift att de ska brevväxla med en klass i Johannesburg. Ebba och Phumeza börjar brevväxla med varandra och trots att det kanske går lite trögt i början och så blir de till slut väldigt goda vänner. Det tar tid att skicka ett brev till ett annat land, men det gör också att flickorna blir överlyckliga när de äntligen får svar. Tack vare dessa brev så hjälper de varandra att klara av olika motgångar och svårigheter i vardagen. De stödjer varandra, men på avstånd.

Phumeza kämpar med sin klasskamrat Keagan som är elak mot henne. Phumeza och Keagan spelar i samma fotbollslag och han tycker inte om att Phumeza är bättre på fotboll än honom.

Ebba har en otäck tant till granne, både Ebba och Phumeza misstänker att hon är en vampyr. Detta leder till att Ebba går runt med vitlöksklyftor i sina fickor för att skydda sig själv.

Det här är en väldigt mysig bok som kommer få dig att längta till att skriva handskrivna brev och skaffa en brevvän.

/Rebecca Thörn, Höllvikens bibliotek

Finns boken inne?

Sommarboken kick-off

Västra Ingelstad bibliotek

Didi & Gogo väntar på bussen av Anna Höglund

Bokomslag: Didi & Gogo väntar på bussenDen här bilderboken i ett mindre format är alldeles underbar, inte bara för barn utan även för vuxna. Det är en omgestaltning av ”I väntan på Godot”. Didi & Gogo sitter och väntar på bussen. På denna bänk sitter de och småpratar, tills ett känslodrama blossar upp. Dialogen har som alltid i Höglunds böcker en humoristisk, absurdistisk ton. Bilderna i mjuka pasteller och figurerna med sina tydliga uttryck är unika. Läs högt och roas!

Görel Reimer, Vellinge bibliotek

Finns boken inne?

Gå till första sidan   Gå till föregående sida   1 2 3 4 5 Gå till nästa sida   Gå till sista sidan