Boktipset

Språk

Övergångarna av Andreas Kundler

Övergångarna

Antons älskade morfar dör och det visar sig att han haft hemligheter. Stora hemligheter!
Några dagar efter begravningen får Anton ett mystiskt brev. Det är från en vän till morfar som vill träffa honom. När han kommer dit berättar hon en otrolig historia om ett land som heter Verdisia dit man kommer när man är död. Men, Verdisia är ju Antons och morfars fantasiland som de uppfann när Anton var liten! De har tom. ritat och skrivit en egen liten bok om det. Det finns väl inte på riktigt?!!
Vännen säger att morfar flydde dit för att han var förföljd. Han skulle alltså kört i sjön på flit och drunknat?
Snart märker Anton att även han är förföljd.

Den här boken känns som en spännande och actionfylld film med biljakter, hemliga agenter, vålnader och en märklig tunnel som leder…
Ja, vart leder den?

Ewa Matz, Höllvikens bibliotek

Finns boken inne?

Tulpanpojken av Christina Wahldén

Tulpanpojken

Will är en 11-årig pojke som längtar efter att slippa bomber och svält. Ända sen han var 6 år har det varit krig i hans hemland Holland.
Nu är kriget slut, men det finns bara sockerbetor att äta, så han får åka tåg till Sverige för att bo hos en familj och äta upp sig under vintern. Han hamnar hos världens snällaste familj där han får mat, kärlek och värme. Han får också fem nya syskon och en hund!

Det var inte länge sedan andra världskriget spred skräck alldeles nära oss. Det här är ett bra sätt att få veta mer om hur man levde då.

Ewa Matz, Höllvikens bibliotek

Finns boken inne?

Kiosken av Anete Melece

Kiosken

Har du någonsin känt det som att du är fast på en och samma plats; att du inte vet hur du ska ta dig ut ur din trygga lilla bubbla?

Så är det för Olga som jobbar i en kiosk. Samma människor kommer dag efter dag. Vissa vill köpa godis, andra köpa tidningar eller bara prata med Olga. Det händer aldrig något utöver det vanliga. Hon har jobbat i kiosken så länge att hon nästan har blivit ett med den.

Men så en dag så kommer ett par pojkar och gör ett busstreck vilket leder till att kiosken går sönder, det är då Olgas äventyr börjar.

Det här är en fantastisk bilderbok som visar känslan av att längta sig bort men även att våga ta steget ut ur sin trygga vardag och ut i ovissheten.

Rebecca Thörn, Höllvikens bibliotek

Finns boken inne?

Gå till första sidan   Gå till föregående sida   1 2 3 4 5 Gå till nästa sida   Gå till sista sidan