Veckans tips

Sök böcker, film, e-böcker etc

Tulpanpojken av Christina Wahldén

Tulpanpojken

Will är en 11-årig pojke som längtar efter att slippa bomber och svält. Ända sen han var 6 år har det varit krig i hans hemland Holland.
Nu är kriget slut, men det finns bara sockerbetor att äta, så han får åka tåg till Sverige för att bo hos en familj och äta upp sig under vintern. Han hamnar hos världens snällaste familj där han får mat, kärlek och värme. Han får också fem nya syskon och en hund!

Det var inte länge sedan andra världskriget spred skräck alldeles nära oss. Det här är ett bra sätt att få veta mer om hur man levde då.

Ewa Matz, Höllvikens bibliotek

Finns boken inne?

De trasiga flickorna av Simone St. James

De trasiga flickorna

1950; I Vermont på Idlewild Hall drivs ett hem för oönskade flickor, och fyra av dem är vänner som delar allt med varandra. Men en dag försvinner en av flickorna spårlöst.

2014; Det har gått tjugo år sedan journalisten Fiona Sheridans syster mördades, på Idlewild Halls ägor. Men när ytterligare en kropp hittas börjar Fiona tvivla på att den påstådde mördaren, som fortfarande sitter fängslad, verkligen är skyldig. Boken är både en deckare och en ruskig spökhistoria, som vävs ihop i Vermonts dimmiga landskap.                                               

Caisa Svärdén, Höllvikens bibliotek

Finns boken inne?

Staden av Camilla Sten

Staden av Camilla Sten

För sextio år sedan försvann hela befolkningen i den lilla gruvstaden Silvertjärn.
Niohundra personer spårlöst borta – förutom ett spädbarn som lämnades kvar. Ingen vet vad som hände. Alice, en ung dokumentärfilmare, har under hela sin uppväxt fått höra historier om Silvertjärn av sin mormor – mormodern som hunnit flytta från staden innan den försvann. Alice och hennes filmteam tillbringar fem dagar i den isolerade och helt övergivna staden för att försöka ta reda på sanningen. Väl där hör och ser de oförklarliga saker och börjar fråga sig om det förflutna är närvarande i nuet och om staden kommer att sluka även dem. 

Dåtid och nutid vävs ihop och den övergivna staden och dess hemligheter avslöjas bit för bit på ett sätt som gör det omöjligt att lägga ifrån sig boken.

Caisa Svärdén, Höllvikens bibliotek

Finns boken inne?

Gå till första sidan   Gå till föregående sida   1 2 3 4 5 Gå till nästa sida   Gå till sista sidan